28 Ağustos 2008 Perşembe

BAŞKENT SİNEMALARINDA BU HAFTA

ANKARA (A.A) - 03.07.2008 - Bu hafta başkent sinemalarında 3 yeni yapım var.
Vizyona giren, yönetmen Peter Berg'in filmi ''Hancock''ta, Jason Bateman, Will Smith ve Charlize Theron performanslarını sergiliyor.
Haftanın animasyon filmi ise ''Kung Fu Panda''. Yönetmen Mark Osborne ve John Stevenson'un filminde karakterleri, Angelina Jolie, Dustin Hoffman, David Cross, Jack Black, Michael Clarke Duncan, Ian McShane, Lucy Liu, Jackie Chan gibi isimler seslendirdi.
''Aşkzede-Forgetting Sarah Marshall'' izleyiciyle buluştu. Nicholas Stoller'ın yönetmenliği üstlendiği filmde, başrol oyuncuları Jason Bateman, Kristen Bell ve Paul Rudd.
Hafta boyunca başkent sinemalarındaki filmler şöyle:

ARMADA: Salon 1'de ''Hancock'' vizyona girdi. Yönetmen Peter Berg'in filminde Jason Bateman, Will Smith ve Charlize Theron performanslarını sergiliyor.
Senaryosunu da Akiva Goldsman, John August, Peter Berg ve Vince Gil'in hazırladığı bilim kurgu, aksiyon ve komedinin birleştiği filmin konusu kısaca şöyle:
Hancock aslında başkalarının ne düşündüğünü umursayan birisi değildir. Halkla ilişkiler uzmanı Ray Embrey'in (Jason Bateman) hayatını kurtardıktan sonra alaycı süper kahraman, kendisinin de zayıf bir tarafının olabileceğini fark etmeye başlar. Hancock'un bugüne kadar karşılatığı en büyük sorun, bu yönüyle yüzleşmek olacaktır. Ayrıca, bu da Ray'in karısı Mary'nin (Charlize Theron), onun işe yaramazın teki olduğu konusundaki ısrarını kırmak için bir fırsattır.
Salon 2'de ''Öldür.com'', Salon 3'te ''Wanted'' var.
Salon 4'te, ünlülerin seslendirdiği haftanın animasyon filmi ''Kung Fu Panda'' seyirciyle buluştu.
Yönetmen Mark Osborne ve John Stevenson'un filminde karakterleri, Angelina Jolie, Dustin Hoffman, David Cross, Jack Black, Michael Clarke Duncan, Ian McShane, Lucy Liu, Jackie Chan gibi isimler seslendirdi.
Filmde olaylar kısaca şöyle gelişiyor:
Panda ayısı Po, antik Çin'deki Barış Vadisi'nde ucuz bir restoranda garson olarak çalışmaktadır. Kung fu fanatiğidir ama vücudunun şekli son derece hantal ve biçimsiz olduğu için kung fu dövüş sanatını bir türlü en iyi şekilde sergileyemez. Po'nun en belirleyici özelliklerinden birisi de, antik Çin'deki hayvanların en tembeli olmasıdır.
Bu arada, Barış Vadisi'nin kapısına birbirinden güçlü düşmanlar dayanmıştır. Eski bir efsaneye göre günün birinde bir kahraman doğacak ve vadi sakinlerine mutlak kurtuluşu ve huzuru armağan edecektir. Ancak vadi sakinlerinin umutla beklediği Seçilmiş Kişi'de olması gereken işareti, vadideki en tanınmış savunma sanatları ustaları bile bedenlerinde taşımamaktadır. Vadinin en tembel, en üşengeç hayvanı olarak üne kavuşan Panda ayısı Po, günün birinde bir yarışmaya katılınca, vadedilen kurtarıcının taşıması gereken işareti vücudunda taşıdığı fark edilir. Bu durum karşısında herkes çok şaşırır. Beklenen işareti bu uyuşuk panda ayısının taşıdığını gören dövüş sanatı ustaları ise tam bir şok geçirir. Ancak çok fazla zaman kaybetmeden, ne yapıp edip, bu kibar ve tembel Panda ayısını bir kung fu savaşçısına dönüştürmekten başka çareleri de yoktur.
Salon 5'te ''Gelin Benim Olacak'', Salon 6'da ''Senden Başka'' gösterilecek.
Salon 7'de ''Aşkzede-Forgetting Sarah Marshall'' izleyiciyle buluştu. Nicholas Stoller'ın yönetmenliği üstlendiği filmde, başrol oyuncuları Jason Bateman, Kristen Bell ve Paul Rudd.
Komediyle romantizmi birleştiren filmin konusu kısaca şöyle:
Müzisyen Peter, altı yılını televizyon yıldızı kız arkadaşı Sarah'ı idolleştirmekle geçirmiştir. Sarah'ın attığı her adımda yanında olmaya çalışır. O, Sarah'ın hem sevgilisi, hem asistanıdır. Ancak Sarah tarafından terk edilmesiyle birlikte kendisini yapayalnız bulur. Peter kendine gelebilmek için Hawaii'ye tatile gittiğinde hayatının en büyük kabusuyla karşı karşıya kalır. Eski sevgilisi ve erkek arkadaşı Aldous da aynı tatil köyünde kalmaktadır.
Salon 8'de ''Hulk-2'', Salon 9'da ''Hızlı Yarışçı'', Salon 10'da ''Mistik Olay'' adlı film izlenebilecek.

METROPOL: Salon 1'de ''Hancock'', Salon 2'de ''Wanted'', Salon 3'te ''Öldür.com'', Salon 4'te ''Gelin Benim Olacak'', Salon 5'te ''Timsah: Nehrin Dişleri'' ile ''O...Çocukları'', Salon 6'da ''Kung-Fu Panda'', Salon 7'de ''Hulk-2'', Salon 8'de ''Hızlı Yarışçı'' isimli filmler gösterilecek.

OPTİMUM: Salon 1 ve 4'te ''Wanted'', Salon 2 ve 6'da ''Hancock'', Salon 3'te ''Lanetli Ruhlar'', Salon 5'te ''Hulk-2'', Salon 7'de ''Senden Başka'', Salon 8'de ''Kung-Fu Panda'', Salon 9'da ''O...Çocukları'' adlı filmler var.

MİNASERA: Salon 1'de ''Hızlı Yarışçı'', Salon 2'de ''Boleyn Kızı'', Salon 3'te ''O...Çocukları'', Salon 4'te ''En Süper Kahraman'', Salon 5'te ''Burada Olan Burada Kalır'', Salon 6'da ''Waz'' gösterimde olacak.

ATAONTOWER: Salon 1'de ''Kung-Fu Panda'', Salon 2'de ''Aşkzede'', Salon 3'te ''Gelin Benim Olacak'', Salon 4'te ''Wanted'', Salon 5'te ''Timsah: Nehrin Dişleri'', Salon 6'da ''Hızlı Yarışçı'' adlı yapımlar hafta boyunca gösterilecek.

İSTANBUL'DA KÜLTÜR SANAT

Sertab Erener'in, Avusturya'da yaşayan genç kompozitör - piyanist Sabri Tuluğ Tırpan ile birlikte sahne alacağı konser 4 Temmuz akşamı Enka Açıkhava Tiyatrosu'nda izlenebilecek.
Erener ve Tırpan'a nefeslilerde Serdar Barçın'ın eşlik edeceği konserde, başta caz olmak üzere farklı türlerden seçilmiş İngilizce ve Türkçe şarkılardan oluşan bir repertuvar seslendirilecek. Konser repertuvarında ''Summetime, Feeling Good, One More Cup Of Coffee, Sunrise, Don't Let Me Be Missunderstood, Sen Ağlama, Now Or Never, Yara ve Rüya'' gibi şarkılar yer alıyor.
''Masstival 2008'' etkinliği kapsamında Parkorman'da 5 Temmuz cumartesi akşamı Alanis Morissette sahne alacak. ''Little Jagged Pill'' albümü 33 milyondan fazla satma başarısına imza atan, 3 dalda Grammy kazanan Alanis Morissette radyoların playlistlerinde en çok çalınan şarkıları ''Hand In My Pocket'', ''You Learn'', ''Ironic'', ''Head Over Feet'', ''Forgiven'', ''Uninvited'' ve ''Thank You'' şarkıları ile tanınıyor.
Konserde Alanis Morissette'ten önce sahnede İngiliz rock grubu Stereophonics olacak.
Masstival 2008 kapsamında Parkorman 6 Temmuz pazar günü ise 70'lerin rock grubu Whitesnake'i ağırlayacak. David Coverdale'nin grubuyla sahne alacağı konserde, müzikseverler, Coverdale'in etkileyici sesi ve yetenekli müzisyenlerle iyi çalınmış şarkılara tanık olacak.
1980'li yıllarda sesini milyonlara duyurmuş ve rock müzik tarihinin önemli grupları arasında girmeyi başaran İngiliz grup Def Leppard da 6 Temmuz pazar günü Parkorman'da Masstival 2008 kapsamında sahne alacak.
Masstival'de, ayrıca Duman, Şebnem Ferah ve birçok Türk rock grubu da sevenleriyle buluşacak.

-15. ULUSLARARASI CAZ FESTİVALİ-

15. Uluslararası İstanbul Caz Festivali kapsamında Nardis Jazz Club'da 4 Temmuz cuma günü, Mark Murphy, Dusko Goykovich ve John Hammond gibi isimlerle çalışan trompetçi Oliver Grönewald, Türkiye'nin caz gitarı üstadı Önder Focan ve grubu ile sahne alacak.
Alp Ersönmez ve üçlüsü, 6 Temmuz pazar akşamı, Alexandre Tassel ile çalacak. 8 Temmuz salı akşamı Türkiye'de caz müziğiyle adı anılan birçok değerli müzisyenle çalışan, ayrıca Jarek Smietana, Slide Hampton, Ricky Ford gibi uluslararası sanatçılarla birlikte projelerde yer alan Sibel Köse ile trompetçi Jean-Loup Longnon caz severler için çalıp söyleyecek.
9 Temmuz çarşamba akşamı Can Kozlu, İmer Demirer ve Tuna Ötenel gibi usta müzisyenlerden el alan Burak Bedikyan, Litvanyalı saksafoncu Kestutis Vaiginis ile sahne alacak.
İstanbul Arkeoloji Müzesinde 5 Temmuz cumartesi akşamı modern cazın önemli bestecilerinden Carla Bley, başçı Steve Swallow, saksofoncu Andy Sheppard, trio ve big band davulcusu Billy Drummond, trompetçi Paolo Fresu'dan oluşan The Lost Chords topluluğu yeni albümlerinden parçalar seslendirecek.
Aynı akşam akordeoncu Richard Galliano, piyanist Jan Lundgren, trompetçi Paolo Fresu'dan oluşan Mare Nostrum üçlüsü de müzikseverlerle buluşacak.
8 Temmuz salı akşamı eklektik müzik zevkini, kendine özgü dinamik yorumuyla bütünleştiren ve altı kez Grammy ödüllerine aday gösterilen caz vokalisti Nnenna Freelon, İstanbul'da Brezilya'nın ünü sınırlar ötesine taşmış, kariyerinde 35 yılı, 27 albüm, 350 şarkıyla deviren Ivan Lins ile sahneye çıkacak.

-CAZ VAPURU PAZAR GÜNÜ KALKIYOR-

Festival klasiği ''Caz Vapuru'', Kabataş Vapur İskelesi'nden bu yıl 6 Temmuz pazar sabahı kalkacak. Boğaz turu, şenlikli bando Coolbone ve geçen yılki festivalin konukları arasında bulunan İstanbul Saksafon Kuartet'in oluşturduğu müzikal mürettebat eşliğinde gerçekleşecek. Caz vapuru, saat 11.00'de Kabataş vapur iskelesinden kalkıp Anadolu Kavağı'na gidecek, iki saatlik bir molanın ardından Kabataş'a geri dönecek.
Festival kapsamında Aya İrini Müzesi'nde 7 Temmuz pazartesi akşamı Hüsnü Şenlendirici'nin klarneti, Aytaç Doğan'ın kanunu ve İsmail Tunçbilek'in bağlamasından oluşan Taksim Trio, büyük tabla üstadı Zakir Hussain ile bir araya geliyor. Aynı mekanda 8 Temmuz salı akşamı ise yeni folk ve barok pop akımının temsilcilerinden Rufus Wainwright sahne alacak.

-PINK MARTINI KONSERİ-

''Sympathique'' ve ''Hang on Little Tomato'' ile Türkiye'de büyük bir hayran kitlesine sahip Pink Martini, yeni albümleri 'Hey Eugene!''in Avrupa Turnesi kapsamında İstanbul Caz Festivaline konuk olacak.
Brezilya sokak şarkılarından Fransızca şansonlara, 1930'ların Küba müziğinden samurayların aşk şarkılarına, geçmişin etkileyici seslerini kendi üslubuyla yorumlayan grup, Cemil Topuzlu Açık Hava Sahnesi'nde 6 Temmuz pazar akşamı sahne alacak.
Cemil Topuzlu Açık Hava Sahnesi'nde 10 Temmuz perşembe akşamı şarkıcı, besteci, gitarist, yazar, insan hakları savunucusu, Brezilya müziğinin en güçlü seslerinden beş Grammy ödüllü Caetano Veloso sevenleriyle buluşacak.
Günümüzde de etkisini sürdüren Tropicalismo'yu rock, folk ve psychedelic folkun büyük isimlerinden Gilberto Gil, Gal Costa, Tom Zé ve Os Mutantes gibi müzisyen ve gruplarla beraber geliştiren Veloso, ayrıca aralarında yakın dostu Pedro Almodovar'ın ''Konuş Onunla'' adlı filmi de bulunan birçok filmin müziğini yaptı.

0 yorum:

çet sohbet chat sohbet kanalları sohbet siteleri sohbet odaları sıcak videolar sex izle sıcak video