11 Aralık 2008 Perşembe

Girdap - Türk sineması



Yapım :2008, Türkiye
Tür : Dram / Gerilim / Politik
Yönetmen :Talip Karamahmutoğlu
Senaryo :Talip Karamahmutoğlu, F Klavye, Onur Aydın
Oyuncular :zan Bilen, Ali Sürmeli, Selçuk Yöntem, Teoman Kumbaracıbaşı, Fuat Saka, Eda Özerkan, Emre Canpolat, İbrahim İris
Yapımcı :Muammer Meriç
Görüntü Yönetmeni :Ege Ellidokuzoğlu
Müzik :Rahman Altın
Dağıtım :Warner Bros
Gösterim Tarihi :21 Mart 2008

İstanbul Üniversitesi’ni kazanan Umut, Antalya’dan gelip okul kaydını yaptırdıktan sonra; kantindeki ilanlar yoluyla kiralık bir ev ve iki ev arkadaşı bulur.

İki arkadaşıyla birlikte paylaştığı öğrenci evinde yaşadığı bazı mistik, doğa üstü olaylar; Umut’un bilgilenme kaynaklarını çeşitlendirdiği gibi, bu donanım farklılığı onun arkadaş çevresini ve yaşam tarzını da değiştirir.

Karşılaştığı metafizik olaylarla başa çıkmanın bir yolu olarak; ibadetlerle ve ritüellerle örülü daha dini bir hayat tarzını seçen Umut için başlangıçta her şey iyi gitmektedir.

Fakat, bilgilenme kaynaklarının onu götürdüğü yer “Siyasal Ümmetçi” bir çevre olunca; Umut’un da dini yaşantısı, yalnızca ibadetlerle sınırlı kalmayıp “siyasallaşır” ve o artık bir “fundamentalist” olur.

Bu başkalaşım kahramanımızı; başlangıçtaki arkadaş çevresinden, kız arkadaşından ve son olarak da (seçimi sebebiyle çatıştığı) ailesinden koparır, uzaklaştırır.

Başlangıçta ve camiye gittiği günlerde sevgi ve hayat dolu olan Umut; siyasallaştıktan sonra, kin ve nefretin donattığı saldırgan bir kişiliğe bürünmüştür







0 yorum:

çet sohbet chat sohbet kanalları sohbet siteleri sohbet odaları sıcak videolar sex izle sıcak video