15 Eylül 2008 Pazartesi

ARAF KORKU FILMINI ONLINE FULL IZLE


Türü: Korku

Konu:
"Dünyada iki türlü yasal katliam yapılıyor. Biri savaş diğeri kürtaj" diyor genç yönetmen Biray Dalkıran. Onun, kürtajı katliam olarak görmesinin sebebi, hiç kimsenin bir başkasının yaşama hakkını elinden almaması gerektiğine olan inancı. Reklam yönetmeni Dalkıran ilk filmini bu inancına göre çekmiş. 6 Ekim'de vizyona girecek 'Araf'ta Akasya Asıltürkmen, Murat Yıldırım, Kubilay Tunçer, Yasin Şerif Tulun ve Mehmet Birkiye rol alıyor. Bir korku filmi olan 'Araf'ta kürtaj yaptıran bir kızın daha sonra yaşadıkları anlatılıyor. Dans öğrencisi Eda evli bir adamla olan ilişkisi sonucu hamile olduğunu anlar. Fakat bunu anladığında gebeliğinin 16. haftasındadır. Bu 'istenmeyen durumdan' kürtaj yaptırarak kurtulur. Aradan üç yıl geçer Eda, Cenk adlı bir fotoğrafçıyla evlenir. Fakat geçmişinin izleri onu rahat bırakmaz. Yeniden hamile olan Eda'nın hayatına daha önce 'aldırdığı' çocuk girmeye başlar.

Kürtajın Türkiye'de bir tabu olduğunu belirten Biray Dalkıran filminin konuyu tartışmaya açmasına yardımcı olacağını düşünüyor. Peki 'Türkiye'de durum nedir?' derseniz. Kürtaj Türkiye'de serbest. Ama şartı var. 10. gebelik haftasından sonra anne adayının hayatını tehlikeye atacak veya bebeğin yaşamasını engelleyecek bir durum yoksa kürtaj yapmak yasak. Ayrıca kanun 18 yaşından küçük kadınların ancak ebeveylerinin izniyle kürtaj yaptırmasına müsaade ediyor.

Filmi çekmeden önce kürtaj yaptırmış kadınlarla konuşmuş Dalkıran. Kadınların bir can aldıklarının farkında olmadıklarını söylüyor. Türkiye'de herkesin çevrisinde mutlaka kürtaj yaptıran biri olduğunu belirten Dalkıran "farkında olmadan hepimiz katliamı sessizce izliyoruz" diyor. 'Peki o çocuklara bir şans versek ne olur?' bu sorudan yola çıkan Dalkıran "Doğal olarak intikam alırlar. Bu da 'Araf'ın çıkış noktası" diyor. Kendisine anlatılan bir hikâyeden yola çıktığını belirten Biray Dalkıran olayın sevgilisinin başına geldiği yönündeki dedikoduların da doğru olmadığını söylüyor.

BÖLÜM 1




BÖLÜM 2

0 yorum:

çet sohbet chat sohbet kanalları sohbet siteleri sohbet odaları sıcak videolar sex izle sıcak video